Jun 12, 2008, 10:17 AM

В неделя Господ си почива 

  Poetry
2681 0 40

В неделя Господ си почива?!                                                                                                     

Нахлупил вехтия каскет,

фунийки вафлени налива

с ванилов и сметанов сладолед.

 

На всеки - колкото поиска!

На малкия хлапак - със връх,

от който палаво се спускат

едно езиче, млечен зъб.

 

На стареца налива слънце,

а то по бръчките се стича,

топи се в дланите му, зъзне

и после подир внука тича.

 

А Бог в усмивки се залива!

Неделя е и си почива!

© Владимир Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??