Mar 8, 2024, 9:19 PM

Възторг 

  Poetry » Other
98 2 0

От време на време през дните дъждовни

 наслаждавам се тихо на песни върховни.

 

Затварям очи и пътувам в друг свят.

Свят, из който чувствата ярко горят.

 

Мислите стелят се по вълните ефирни.

Емоциите стават все по-фини и мирни.

 

Звукът е кристален. По-чист от елмаз.

Плавно се стапям в един чуден екстаз.

 

Почти си играе с моите струни сърдечни.

Тъй плавам в течения безкрайно далечни.

 

Твърде ясно усещам как отвътре напира

емоция така бурна, чак гърдите раздира.

 

И сърцето изригва със светкавичен гръм.

Сякаш продумва „Пълно с този тон съм."

 

Нещо от дълбините на душата привлича.

Разчувства ме. Сълза по лицето се стича.

 

Кресчендо. Тих край. Кулминация с грация.

Абсолютен шедьовър. Съвършена вибрация.

 

Песните привършват. Денят е вече минал.

Бавно обмислям през какво съм преминал.

© Чанко Чанев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??