Feb 20, 2024, 9:28 AM

Заран 

  Poetry » Other
159 1 2

 

                 Да зърнеш в заран светла, че е Райчо вече вън,

                да те превърне в тиха обич и да те събуди тя от сън...

 

Будна съм и виждам ясно,

всичко тук е тъй прекрасно.

Птици гласовити пеят,

буки клони си люлеят.

 

Сещам аромат на цвете

и понасят ме нозете

към поляна дъхава, огряна

с райчови лъчи в зарана.

 

От уста ми песен еква,

радост във сърце ми теква.

Аз съм свидна дъщеря

на таз българска земя,

 

що на шир и длъж се мерят

планините на Орфея

и от земните недра

блика топла, живата вода.

 

Вече виждам моя връх

и поемам си дълбоко дъх,

а във вени ми нахлува огън,

сила и любов от Бога.

 

Той дарил ми е очите,

както в ясното небе звездите,

те са пламъчета – карат ме да грея,

да изгарям, но да светя – да живея!

© Ивана Бойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??