22 may 2024, 20:36

Корона от гранит 

  Poesía
117 4 4

Принцеса шута пита

какъв е този крал.

С такава малка свита

в колиба ли живял?

 

Готов съм да заложа

каквото понесеш.

Повярвай, мили боже,

край този крал е леш!

 

На него ще отива

корона от гранит.

И царството му криво,

и калпавият бит.

© Диана Фъртунова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Буриме »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??