Не се сбогувай с мен. Кому е нужно?
Отдавна във очите не вали.
Светът отвън е ярък и събужда
копнежи нови. Вече не боли.
Не се сбогувай с мен и отиди си,
когато аз не съм си у дома.
Фалшивите подаръци вземи си
и не мисли дали ще съм сама.
Пореден от етапите на драмата
забили в телефоните очи,
нехаехме за болката и двамата,
макар да знаехме, че ще горчи.
Не се сбогувай с мен. Не ми е тъжно.
По-тъжно е да продължим така,
да премълчаваме и да се лъжем,
че можем да си подадем ръка.
Не се сбогувай с мен. Да спрем до тука!
Върви и не обръщай се назад.
– На добър час – ти казвам – И наслука.
Аз съм добре. А ти си непознат.
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados