4 may 2024, 9:10

Перо от ангелско крило 

  Poesía » De amor, Del paisaje
69 0 4

Сребрист обсидиан обсипва небосвода, 
дъждовни балерини летят във вихрен танц.
Сияйно разцъфтяла, приказна природа
се къпе в скъпоценен, кристален воден гланц.

 

Брилянтно заблестели, бисерни въздишки
отронват се безмълвно, понесли огнен дъх.
Оплетени копнежи в свилените нишки,
се реят и издигат към славен, чуден връх.

 

Крилете си разпервам, буря ме приветства,
долавят сетивата зова на стар познат.
В тъмата полунощна ражда се вълшебство-
симфония от чувства, прекрасен светъл свят.

 

Нощта благоуханна, лунната пътека
повежда ни далече, на власт е нежен мрак.
Обвързани сърдечно духове навеки
отново ще се срещнем, в часа магично благ...

© Мария Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??