Спасих ли се
или се наказах бягайки от теб?
Спаси ли се
или се линчува с мълчание и лед?
Измих ли си душата
с праведното тяло на отшелник?
Изкупи ли си ти вината
давейки я в вино всеки делник?
Заключих ли Я
там дълбоко с твойте демони да се сражава?
Облече ли Я
с дрехата на безразличност и омраза?
Спаси ли своята душа,
моята като наказа?
© Ангелина Стойчева Todos los derechos reservados