21 may 2024, 21:41

Урок за дядо 

  Poesía » Para niños
152 5 12

Дядо вика оня ден:

– Дайте внучето при мен!

Искам аз това дете

здраво, умно да расте.

 

В село няма интернет,

Телефони и таблет.

Има слънце и игри

със приятели добри.

 

Гого тук ще е честит.

Ще се храни с апетит.

Книги много ще чете.

Сред природа ще расте.

 

Внукът каза му: – Без мен!

Как ще мине моят ден

без любимия таблет

с приложения безчет?!

 

Как така без джиесем

весело ще е край мен?!

Та без моя инстаграм

все едно е, че съм сам!

 

– Дядо ти е тук щастлив.

И без „тик“ и „ток“ е жив.

А природата красива

свойте чудеса разкрива.

 

Тука Гого се засмя:

– На планетата Земя

сме във дигитален век

на модерния човек.

 

Идвай, дядо, в моя град,

с технологии богат!

И ще разбереш завчас

що не идвам в село аз.

© Диана Фъртунова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сбогом, дроби, уравнения! Идват летните вълнения. »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??