11 dic 2020, 10:40  

Ябълка златна – насън подарена 

  Poesía » Para niños
1406 9 43

Сънуваш ли, рошаво пиленце мое?
Звездите картини рисуват ти в мрака.
С ракета летиш, като стар звездоброец,
а малкият принц и овцата те чакат.

 

Небето в море, в океан се разтваря,
и корабът бял към безкрая полита.
Брадатите, смели и силни корсари –
за теб капитанът отново ги пита.

 

Над приказни замъци вятър те носи,
принцеса отново е жабата блатна.
Ламя, огнедишаща, тъй – без въпроси,
сама подарява ти ябълка златна.

 

Немирният вятър поспря... И избяга,
пред къщичка цяла от крем и сладкиши.
Добра и усмихната, страшната Яга,
седи и за теб нова приказка пише.

 

А зимната нощ е студена и кратка,
сънят ти отлита за миг – към безкрая.
Света прелетял и похапнал си сладко,
очички отваряш в  познатата стая.

 

Елхата блещука, красива, зелена,
очакват те мама и татко, сестрица.
И ябълка златна – насън подарена –
на твоето детство щастливата птица.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сбъднат сън »

1 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??