8.05.2024 г., 11:48 ч.

Под слънцето на моя роден град 

  Поезия
88 1 3

Уж нищо в този свят не се повтаря,
макар да е – една и съща есента.
И палавата глъчка на щурците.
И меката въздишка на пръстта.

А търся думите с които да ти кажа,
как всичко се повтаря в този свят.
Макар да е един и същ пейзажа
под слънцето на моя роден град.

С едни и същи – хора и градини.
С една и съща църква и площад.
И вечно със еднакви магазини.
И вечно със еднакъв листопад.

Реката само – дето е различна,
след всеки паднал дъжд или пък сняг.
И орехът – край дядовата къща –
с нахлупен до очите стар калпак.

А иначе – животът се повтаря,
тъй както се повтаря всеки цвят.
Макар да е един и същ пейзажа
под слънцето на моя роден град.

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??