21.05.2024 г., 21:23 ч.

Под високата майска дъга 

  Поезия
93 2 2

Небето е пъстра каручка
под високата майска дъга.
И препуска на бяла кобила
гологлавата Синева…

Вдигат пара стърнищата жадни
и трепти Синевата добра.
От високите Бабини кули
до заспалата стара гора.

Там, където препуска Зората
на каручка с две колела.
И където се слива Земята
със безкрайната Синева…

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??