May 2, 2008, 10:21 AM

Асоциация 

  Poetry
635 0 18
Светлините изгасяха мрака.
Булеварда превърна се в плаж
и коли като прилив заляха
с много нерви и малко багаж.

Вълнолома минутно растеше.
Светофара ненужен бе фар.
Тъмнината бе бряг и зовеше...
Морски бриз със бетонен загар.

Вместо гларуси, клаксон пищеше
и ръмжаха мотори сърдити.
Вместо йод, на гориво смърдеше
и лютеше солено в очите...

Мъдро утрото чакаше кротко
и с надежда, дано да не види
ежедневната морска жестокост,
от разбити рапани и миди...


© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??