23 мая 2024 г., 08:15

А тази що избрал си – не е тя 

  Поэзия » Юмористическая
245 3 4

Е, чуй ме, принце, беше от кристал
пантофката. И счупи се накрая.
Принцесата, която си избрал,
безпаметно се влюби, в глашатая.

 

А ти върви си! Чакат те на бал,
принцеси разни... обещават рая.
Парченца от пантофката събрал,
стоиш объркан. Радост ти желая!

 

Парченце от кристала ли боде?
Там някъде очаква те принцеса
и цяло кралство тя ще ти даде.

 

А тази що избрал си – не е тя,
сменила е за обич интереса.
В главата ѝ звездите са цветя...

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

1.
В дванадесет и две секунди пак
е дежавю от приказката луда.
Приседнал съм пред дворцовия праг
с пантофката принцесена във скута. ...
  82 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??