Ако сърцето ми угасне наранено,
недей тъгува, просто замълчи.
Ще бъда в тишината спотаена
или сълзата ще съм в твоите очи!
Понякога се вглеждай във тревата,
ухаеща на свежест след дъжда,
ще бъда там, смирена ще те чакам,
ще бъда мъничката капчица роса!
От погледа на птица ще поглеждам,
ще бъда вятъра във нейните крила.
Една любов към теб ще ме отвежда -
ще те докосвам, без да знаеш за това!
© Руми Все права защищены
Ако сърцето ми угасне наранено,....Як тільки серце зранене загине
недей тъгува, просто замълчи... .....Ти не сумуй, а просто помовчи
Ще бъда в тишината спотаена......В тій тиші вічний віднайду спочинок
или сълзата ще съм в твоите очи!..А ти, сльоза, течи, течи, течи...