Усмихни се на онзи съсед,
който гледа намръщено сутрин.
Тръгвай бързо и смело напред.
Не отлагай доброто за утре.
Дай ръка на самотен човек.
Господ гледа, обича и чува.
Този свят има нужда от лек –
страда много от липса на чувства.
Боледува от тъжни очи,
от разбити сърца и интриги.
Боледува, защото мълчи
и защото не вярва на никой.
И защото така го боли,
че доброто остава прикрито,
а лъжите – стотици игли,
са в очите ни грубо забити.
Този свят боледува от страх,
и от липса на силни прегръдки.
Този свят не е купчина прах,
по която да следваме стъпки.
Той е тук и го има преди
да го ползваме като потребност.
Усмихни се. Раздавай. Бъди.
И обичай. До гроб. До последно.
© Деница Гарелова Все права защищены
И обичай. До гроб. До последно."