Спокойно спете! Всичко е наред
сега, когато имате виновен...К. Кондова
Порочна съм – зачевам от вини
и затова плодът ми е виновен.
Шушукахте, че ялови жени
не подлежат на никакви любови.
Виновна съм, когато ви е зле,
когато жребият ви изиграе...
Когато в зрителното ви поле,
дали светена, сламката греда е.
Виновна съм, че имам за резерв
петстотин таласъма в гардероба
и за разкош с фриволен маниер
разцъкваме вини по късни доби.
Виновна съм за климата дори,
пироните и спуканите гуми...
За мълнията, дето изгори
праволинейните ви, тесни друми.
Виновно си говоря с мъртъвци,
понеже с живите се наговорих.
В един неделно самодеен цирк
тренирам за виновни аматьори.
Понякога вините ми тежат,
но предана до гроб ще им остана.
Потрябва ли ви все пак виноват,
насреща съм. Без право на замяна.
© Мая Нарлиева Все права защищены