10.05.2017 г., 22:00 ч.

Илюзия 

  Поезия » Философска
488 2 10

 

Предметно-веществен, върти се света,

наглед хармоничен, завършен и траен,

създаден преди милиони лета...

Но колко е малък в простора безкраен!

 

В човешкото тяло заключен, духа

клъбцето от нишки житейски изприда –

до онзи миг, в който, получил крила,

е вече безсмъртен, а не какавида.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??