May 10, 2017, 10:00 PM

Илюзия 

  Poetry » Phylosophy
492 2 10

 

Предметно-веществен, върти се света,

наглед хармоничен, завършен и траен,

създаден преди милиони лета...

Но колко е малък в простора безкраен!

 

В човешкото тяло заключен, духа

клъбцето от нишки житейски изприда –

до онзи миг, в който, получил крила,

е вече безсмъртен, а не какавида.

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??